La història més bella del món

ALUMNE/A: Ariadna Sañas
GRUP CLASSE: 3r ESO A
DATA: 30/05/2014

1. Fitxa tècnica del llibre:

Autor: Hubert Reeves, Joël de Rosnay, Yves Coppens, Dominique Simonnet
Títol: La història més bella del món.
Traductor/a: Xavier Dilla i Martínez
Editorial: Edicions 62, Edició de La Butxaca
Lloc d'edició: -
Any d'edició: Edició original: 1997, Aquesta edició: 2013
Pàgines: 174

2. Tema (Escriu, en una paraula o frase curta, el tema del llibre)

Filosofia, Ciència i Història: Els nostres origens.

3. Argument (Breu explicació dels fets narrats en el llibre. Màxim 50 paraules.)

Es plantejen preguntes sobre la condició humana: d'on venim, què som, perquè som aquí, etc. i les analitzen des d'un punt científic, a diferència del que s'havia fet fins ara (a través de la religió i la filosofia). També analitza temes que van des de l'astrofísica i la química i l'inici de la vida fins a l'antropologia i temes més humans.

4. Personatges (Lista dels personatges més importants del llibre, tot indicant la funció que hi tenen: principals, secundaris, aliats, adversaris...)

Els personatges són majoritàriament els autors, que són els narradors. No hi ha uns personatges concrets amb una psicologia i caràcter propis que actuïn i intervinguin en la història perquè no és una novel·la sinó més aviat un assaig.

Hubert Reeves: Astrofísic i professor de Cosmologia.
Joël de Rosnay: director de la Cité des Sciences.
Yves Coppens: Professor al Collège de France.
Dominique Simonnet: Redactor i cap adjunt de l'Express.

5. Espai i temps (On transcorre habitualment l'acció dels fets que s'expliquen. En quina època històrica se situen els fets que s'expliquen.)

Es tracten diferents etapes de la història de la Terra.

6. Valoració personal (Què has après amb la lectura del llibre? Dóna tres raons per recomanar o no la lectura d'aquest llibre a altres lectors.)


"-Doncs és una mica una fugida d'estudi dels científics, no? Quan expliques una història, sempre té un començament. Com que parlem de la "història" de l'univers, no és cap bestiesa que hi busquem un principi. 
-És clar, per a nosaltres, totes les històries sempre han tingut un començament. Però convé desconfiar de les extrapolacions. Podríem dir el mateix del rellotge de Voltaire: el fet que existís demostrava, segons ell, l'existència d'un rellotger. Aquest raonament, impecable a la nostra escala.


És un llibre molt interessant que combina els aspectes més fascinants de l'univers i aquells misteris que sempre ens hem preguntat però que malauradament la ciència no pot contestar amb precisió, i enfoca les respostes combinant el que sabem i el que pot ser possible mitjançant la filosofia.
En definitiva, és un llibre molt interessant sobre un tema molt interessant, fàcil i ràpid de llegir que no estaria de més llegir. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada